Fula jävla fackpampar! Sluta sänk våra löner!

livspamp1Vi har tidigare skrivit om hur LO tillsammans med Regeringen försökt sänka våra, ungdomarnas, löner genom en så kallad “jobbpakt”.

Att förhandlingarna sprack på central nivå hindrade inte de olika LO-förbunden att själva förhandla om lönedumpning tillsammans med arbetsköparnas olika förbund, även om det också fanns de som var kritiska.

SUF’s 23:e Landsmöte antog ett förslag till de fackordföranden som är för detta: låt oss testa jobbpakten på er först.

De tyckte inte om det – så varför ska vi tycka om det?
Hej!

Med anledning av att du, i egenskap av förbundsordförande, ställt dig bakom den så kallade “jobbpakten” så har vi ett förslag.

Det är väl inte mer än rättvist att vi provar jobbpakten på dig först? Vi föreslår därför att du under 25% av din nuvarande arbetstid utbildas i hur det på den svenska arbetsmarknaden för en 23-åring idag. Denna utbildning sker i form av att du arbetar i vanliga ungdomsyrken, som t.ex. på callcenter, inom vården, på snabbmatsrestauranger, som tidningsbud etc.

Ungdomar tjänar som bekant redan bara 74% av sina äldre kollegors löner, trots att de utför samma arbete. Men oroa dig inte för det, eftersom det här är utbildningstid för dig så kommer du inte få någon lön alls. Du klarar dig nog.
Du ska känna stressen över att inte hinna med dagens kvot på lagret, ångesten över att inte veta om du har jobb nästa vecka eller inte, smärtan av att inte få gå på toaletten under ett 10 timmar långt callcenterpass.
Tänk sen att det här inte bara var 25% av din arbetstid utan 100%. Tänk sen att någon ful jävla fackpamp kommer och bestämmer att du under en fjärdedel av den tiden ska “utbildas”, nämligen göra samma gamla jobb men utan lön. Det är nämligen precis vad jobbpakten kommer att innebära för oss. Inga fler jobb, ingen vidareutbildning. Bara samma stress och osäkerhet, men nu till 25% lägre lön.

Mvh
Syndikalistiska Ungdomsförbundets 23:e Landsmöte
Malmö 27/1 2013

Hej,

Ni har nog lite dålig koll på saker och ting! Men det brukar ju å andra sidan syndikalister och anarkister ha. Förmodligen för mycket upptagna med att sälja arbetstillstånd?

Hej då hälsar

en ful jävla fackpamp

Hej igen Hans-Olof!

Apropå dålig koll så är SUF ett fristående ungdomsförbund som aldrig varit nära att hantera arbetstillstånd. Men när du ändå uppmärksammar detta ämne kan vi ju påpeka att SAC uteslöt hela Västerorts LS efter att internutredningen uppdagat de nämnda oegentligheterna.
Vad sägs om att du visa motsvarande handlingskraft och vara lika rakryggad?
Uteslut dig själv, ge dig sparken, släng dig brunnen!
Eller varför inte bara sluta försöka sänka våra löner?

Adjö!
/De snygga arbetarungdomarna i SUFs Samordningsgrupp.