Rapport och bilder från European Social Forum i Malmö

I mitten av september begav sig omkring 15 medlemmar ur SUF Uppsala till det Europeiska Sociala Forumet i Malmö, ESF. Det var det femte forumet i ordningen och har tidigare arrangerats i Paris, London, Milano och Aten.

Forumet och de politiska aktiviteterna runtom var fullspäckat med föreläsningar, demonstrationer och blockader. Det politiska spektrumet var brett; rörelser från hela Europa samlades för att diskutera alltifrån framtida strategier och mobiliseringstillfällen till teoretiska diskussioner med olika utgångspunkter. Under lördagen samlades deltagare i en bred demonstration där mellan 10 000-15 000 människor deltog under huvudparollen “mot kapitalism och miljöförstöring”.

På torsdagsmorgonen deltog vi i den blockad av Migrationsverket som ESF Action Network stod bakom. För att protestera mot Sveriges inhumana flyktingpolitik blockerades ingångarna för att förhindra att det skulle kunna ske deportationer den dagen. Senare samma dag fortsatte vi på samma linje och deltog i en demonstration mot utvisningar, som avslutades vid migrationsverket.

Vi deltog också i olika radical assemblys där vi tillsammans med andra autonoma i Europa bl.a. diskuterade prekariseringen av arbetet och delade med oss utav erfarenheter av hur man kan utveckla och cirkulera de redan pågående arbetsplatskamperna. På fredag kväll deltog vi också i den gatufest som samlade omkring 2 000 människor.

Länktips:
Motkraft sammanfattar ESF Action Networks aktiviteter
SUF Stockholms rapport från ESF
Bilder: