SUF Stockholm stödjer generalstrejken i Frankrike

SUF Stockholm stödjer helhjärtat generalstrejken i Frankrike den 29:e januari.

I finanskrisens spår sträcker regeringarna ut sina hjälpande högerhänder mot de rika, så att de ska få behålla sin ställning i samhället. Med andra handen knyter kapitalisterna och regeringarna en näve som slår hårt mot de arbetande klasserna. Varsel på enorm skala, nedskärningar och ett ytterligare bantande av den offentliga sektorn accepteras som nödvändiga delar av en ”œförnuftig finanspolitik”. I Sverige sker det just nu utan motstånd. Vi får betala deras kris.

I Frankrike tar arbetarklassen kampen! Den 29:e januari har alla större fackförbund tillsammans utlyst en generalstrejk. Strejken kräver utökad säkerhet på arbetsmarknaden, minskade klassklyftor, bättre arbetsförhållanden för alla och en ny riktning för krispaketet; sysselsättningen.

Låt den franska kampen även bli svensk. Inspireras av den franska oviljan att leva under kapitalismen. Låt kapitalisterna och högerregeringen få veta att vi inte tänker betala för deras kris