Direkt Aktion #57 – Tema Staden ute nu. 32 sidor, poster i mitten!

Mer än hälften av världens befolkning bor i städer, städerna samlade en gång arbetarna till fabrikerna och skapade därigenom också arbetarrörelsen. Städerna är platsen där vi bor, arbetar och konsumerar och formar de flesta människors liv. Ändå har fackförbunden och den utomparlamentariska vänstern ingen handlingsplan för staden, stadskampen i form av ockupationer och kvartersorganisering är spridd och dåligt samordnad. Staden planeras efter kapitalismens behov, inte våra. Kom med oss och utforska staden, den politiska smältdegeln som är kapitalismens allra innersta centrum!

Detta nummer innehåller många fler bilder gjorda av duktiga fotografer och illustratörer, ännu bättre texter och en helt ny layout! På vår hemsida kan ni se tidningens framsida samt en artikel som vi lagt upp.

Prenumerera genom att gå in på vår hemsida, tryck på “prenumerera” och fyll i dina uppgifter. Så får du ett provex. gratis tillsammans med ett inbetalningskort.

Just nu har vi också ett erbjudande: du får bli prenumerant utan att betala ett öre om du värvar två nya prenumeranter! Se bara till att fylla i formuläret på hemsidan och skriva i kommentarsfältet din namn och adress samt att du värvat två vänner. Ange deras namn, adress och postnummer.

Dina två vänner sätter in 120 kr var på postgirokonto 64 99 67-7 (Kulturföreningen Direkt Aktion) och skriver in sitt namn, sin adress och sitt postnummer. När vi fått in bådas pengar skickar vi ditt första nummer.

Innehåll:
Kampen om staden har bara börjat – Intervju med America Vera-Zavala
Ockupationsfestivalen
Can’t stop won’t stop – ingen väg tillbaka till samförståndet i fordismens ruiner (av Olof Larsson)
Enhet och splittring i den kapitalistiska huvudstaden (av Olle i Stockholm)
Att tvingas in i staden
Intervju med Alarm Stockholm
Recensioner av böckerna Smart Mobs och Den tyska revolutionen 1918-1919
Samt dubbelsidig poster på tema Staden

MVH Direkt Aktions redaktion
www.direktaktion.se