Ockupation Lyckliga Gatan

Den 25 juli var SUF Östersund med och ockuperade det gamla hotell Aston i centrala Östersund. Huset hade stått tomt i runt sex år vilket vi tycker är helt sjukt i en stad där man måste stå i bostadskö i år för att hitta nånstans att bo, för att inte tala om när kommunen lägger ner fritidsgårdar så kidsen inte har nånstans att ta vägen.

I 24 timmar ockuperades hotellet som bytte namn till Hotell Lyckliga Gatan och det bjöds på kaffe och bullar.

Ockupanterna kräver:
– Bygg billiga hyresrätter
– Fritidsgårdar till alla ungdomar
– Tomma hus är allas hus
krav som SUF Östersund helt ställer sig bakom. Istället för att smörja bostadsbolagen eller bygga gyllene torg för miljoner – skapa sociala platser för ungdomar och skapa bostäder som inte kostar skjortan. Bygg en stad som är till för alla, inte bara de rika. Läs mer om husockupationer och den nyfödda ockupantrörelsen i Sverige här!