Kunskapsfabriken är tillbaka!

Lagom till skolstarten så är Kunskapsfabriken återlanserad och tillbaka på Internet. På hemsidan kommer du kunna läsa texter om skolkamp, elevorganisering, hur man kopierar studiematerial och ta del av åsikter som skolverket föga gillar! Vi går i skolan för att lära oss saker och förberedas inför arbetslivet, heter det, men i verkligheten fostras vi i en social fabrik och vi trycks in värderingar, vad man får och inte får tycka, och våra drömmar om att gå en treårig medieutbildning på gymnasiet krossas när vi kommer ut i verkligheten och möts av deltidsjobb, a-kassa, socialbidrag, skulder och SMS-lån. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss.

Skolan gör det dessutom på flera sätt svårt för elever att kunna organisera sig, och bilda allianser och skapa kollektiv, istället så ska vi se oss själva om individer och bara tänka på oss själva. Egentligen är det precis som på en arbetsplats, vi elever har ett gemensamt intresse – skolverket ett annat. Att arrangera en skolstrejk är lika möjligt och fungerande som att arrangera en strejk på sitt arbete. Vi hoppas ni får ut någonting av Kunskapsfabriken.