Facklig blockad utanför Berns

I onsdags kväll var det åter igen dags att dra på sig de neongula västarna med ordet strejkvakt tryckt på ryggen. Berns vägrar fortfarande ge upp och återanställa de 7 sparkade städare som förlorade sina jobb till på grund av sitt fackliga engagemang i Hotell & Restaurangsyndikatet av SAC, syndikalisterna.

Ungsyndikalister från både Stockholmsklubben och Haningeklubben var på plats för att att hjälpa aktivister från Syndikalistiska Registret, Västerorts LS och städarnas egna syndikat att dela informera förbipasserande och potentiella middagsgäster hos Berns om situationen. Totalt fanns ett 60-tal strejkvakter på plats och Berns Salonger var det glest bland gästerna.

På lördag är det dags igen. Och den här gången slår vi i Syndikalistiska Ungdomsförbundet Stockholm och Haninge på stort och uppmanar alla vänner till fackliga rättigheter och arbetsplatskamp att tillsammans med oss sluta upp bakom Hotell & Restaurangsyndikatets banderoller och fanor.

Tillsammans sätter vi Berns Salonger på plats och visar vad vi tycker om företag som kringgår arbetsrätten så fort de får chansen!

Datum: 10 april

Tid: 22:00

Plats: Utanför Berns Salonger, Berzeli Park

Arrangör: Hotell & Restaurangsyndikatet av SAC, syndikalisterna.