SUF Stockholm besökte eleverna på Psykologigymnasiet

Igår besökte några medlemmar ur SUF Stockholm Psykologigymnasiet i Solna för att informera med bokbord, svara på elevers frågor och delta i debatter med Piratpartiet, SDU och samtliga parlamentariska ungdomsförbund. Hela poängen med dagen var, enligt läraren som styrde det hela, att ge eleverna kunskap, politisk medvetenhet och inspiration inför det kommande valet. Vi var självklart snabba med att säga att vi inte var ett vanligt ungdomsförbund och inte har något intresse i att försöka värva deras framtida röster till något parti.

Istället förklarade vi för eleverna att politik inte är någonting vi uträttar i en vallokal en gång vart fjärde år, utan det är något som sker överallt hela tiden. Den riktiga politiken och den sanna demokratin finns i vårt självbestämmande och när vi tar makten över våra egna liv. I vår vardag, på skolorna, på jobbet och där vi bor.

Självfallet var pajaserna från CUF på plats och det första vi fick höra när de såg oss komma var hur de muttrade över att vi förstörde deras valkampanj för fyra år sedan. Då, för fyra år sedan när vi träffade på Globalagymnasiet i en debattboxning, så avslutade vi med att ge dom en clownnäsa för att gratulera dom inför deras kommande karriär som politiker. Tydligen så gick vårt budskap fram för idag har hela CUF på sig gröna clownnäsor, som dom själva betalat 3 miljoner kronor för. Inte nog med det. När vi satte upp våra ”valaffischer” på väggen med Kristdemokraten Josef Fritzl och vampyren Reinfeldt så vart det droppen som fick bägaren att rinna över för en av CUF:arnas aggroliberaler. Pajasen rusade fram till oss med clownnäsan i högsta hugg och skrek ”NI KASTADE BRANDBOMBER EFTER OSS!” och ”GE TILLBAKA MINA DATORER!” Utan vår egen kännedom har vi tydligen stormat deras förbundskansli och plundrat det på datorer.

Om någon nu sitter på dessa datorer får de gärna komma och lämna dom till oss så vi kan få åtnjuta det vi anses vara skyldiga till. Den rabiata centerpartist skrek också ”NI ÄR EMOT ÄGANDERÄTTEN!” varpå en lugn ungsyndikalist enkelt svarade ”Ja”. Detta fick honom ur fattning för en stund varpå vi fick tid att prata med några nyfikna elever som undrade varför pajasen var så upprörd. Eleverna ska komma på vårt medlemsmöte på söndag. Tack så mycket CUF för det!

Polisen var förbi på ett kort visit på grund av tidigare oroligheter vid liknande tillställningar. För av någon anledning hade ett rykte börjat spridas om att rasisterna i SDU skulle få stryk. Vid lunchen satt Erik Almqvist och två taniga flashback-nördar och diskuterade vem av dom som kunde slåss bäst. Det är ju viktigt att kunna självförsvar. En av rasisterna tyckte att Erik var stor och kraftig och kunde försvara dom, men den tanigaste av nördarna kunde visst kampsport så de skulle klara sig okej.

I det hela var det ett trevligt besök som tack vare CUF:s blocköverskirdande insatser mycket väl kan leda till 4-5 nya medlemmar i SUF Stockholmsklubben. Vi ser fram emot fler besök i slutet av sommaren då cirkusen sätter igång på allvar och eleverna tvingas tillbaka till den trista skolan. Under tiden; ta det lugnt på sommarjobbet, en arbetsskada kan vara livet ut!

På återseende!