Sexköp och våldtäkt

Idag publicerade Aftonbladet en intervju med en fd prostituerad kvinna som kallar sig Anna. I intervjun berättar hon om hur den nu avhoppade moderate arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin köpt sex av henne.

Enligt Aftonbladet kontaktade Littorin Anna genom ”œen hotmail-adress som anspelade på sex”. Senare besökte Littorin Anna i en lägenhet i centrala Stockholm:

“Han betalade redan i hallen. Han hade 2 000 kronor kontant som han tog fram ur byxfickan. Sen gick vi in mot sängen.”

När Aftonbladet konfronterade Littorin med Annas historia och uppgifter på en dator som bekräftar att Littorin köpt sex vägrade han att kommentera saken. Expressen uppger att Littorin verkar ha försvunnit, kanske dags att efterlysa honom?

Att svenska topp-politiker blir avslöjade som sexköpare är inget nytt. På 70-talet köpte den Socialdemokratiske politkern och Sveriges dåvarande justitieminister Lennart Geijer sex av en 14-årig flicka. Även Centerpartiets dåvarande ordförande Thorbjörn Fälldin, riksbankschefen Krister Wickman mfl var inblandade i skandalen som kom att kallas Geijeraffären.

Tidigare i år nystades härvan kring fd polischefen Göran Lindberg upp. Lindberg har haft flera höga positioner inom polisen och ironiskt nog jobbat mycket med genus- och jämställdhetsfrågor. Den 28e januari i år häktades Lindberg på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och förberedelse till grov våldtäkt av barn. Han åtalades sedan för en mängd brott: ett fall av grov våldtäkt, tre fall av våldtäkt, ett fall av förberedelse till grov våldtäkt mot barn alternativt förberedelse till grov våldtäkt, tio fall av koppleri, sju fall av köp av sexuell tjänst och ett fall av försök till köp av sexuell tjänst. Trots de gruppvåldtäkter med sadistiska inslag där offren bands, misshandlades och förnedrades hävdar Lindberg i förhör att han ”œstöttar dem” och ”œgör positiva saker för dem”.

Det gemensamma i alla dessa tre fallen är att förövarna tillhör samhällets elit: de är politiker, chefer och poliser. Dessa män tillhör de mest privilegierade i samhället och deras offer bland de mest utsatta: kvinnor ur arbetarklassen. Förövarna har inte sett sina offer som människor, utan som horor – arbetarkvinnor som man kan utnyttja och behandla hur man vill för sin egen njutning. En njutning som i framförallt Lindbergs fall verkar ha bestått i att visa en sak: Det är den vita överklassmannen som styr, och en arbetarkvinna som måste sälja sin kropp är inte värd något i hans ögon. Hon är inte ens mänsklig.

Det är för att störta detta system som vi kämpar!