Demonstration mot höjda SL-priser

”För de resenärer som ändå väljer att betala för sig kommer inte biljettpriserna att höjas nästa år, varken när det gäller månadskort eller andra biljettyper. Christer G Wennerholm tror inte att höjda biljettpriser lättare skulle få SL att klara några av sina andra mål, såsom färre förseningar.”

Detta skrevs förra året i Länstidningen när moderaten Christer G Wennerholm lovade att biljettpriserna inte skulle höjas under 2011. Det lovades även att patientavgifterna skulle vara oförändrade, då de redan höjts under 2010.

Föga förvånande ska nu både SL:s biljettpriser och patientavgifterna höjasfr.o.m. september i år. Som så ofta sviker de borgerliga i stadshus och landsting sina väljare och struntar i hur vi vanliga människor har det. Det finns tydligen ett starkt samband mellan att uttrycka sig i fina ord och sedan gå tvärtemot för att råna oss på de få pengar vi har.

Någon som däremot saknar fina ord är finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl. Efter ett halvår på sin post tycker han nu att höjningen på SL-korten ”bara är tre påsar chips i månaden”.
Frågor som uppstår är: ska vi behöva sluta äta chips för att ha råd med SL-kort? Välja bort något för att kunna ta oss till jobb och skola? Hur många chipspåsar är egentligen SL-kortet som redan nu är för dyrt? Var köper Torbjörn Rosdahl sina chips om de kostar 33 kronor per påse?

Torbjörn Rosdahl tjänade förra året 1,1 miljoner. För honom spelar en hundring ingen roll. För oss andra kan det vara avgörande. Biljettpriserna är redan oproportionerligt höga, och ännu en höjning är absurt. SUF Stockholm kommer därför delta i chipsdemonstrationen på lördag 21/5, 14.00 på Sergels Torg. Vi kommer ha en talare och en grym banderoll!

Vi uppmanar även att gå med i bötesfonden som Planka.nu driver och kämpa för en fri och tillgänglig kollektivtrafik för alla!