Framtid Nu och SUF Katrineholm anordnar gratis marknad

Den första oktober, mellan kl 18-20 kommer Framtid Nu tillsammans med SUF Katrineholm att anordna en gratismarknad på kulturhuset Ängeln i Katrineholm.

Marknaden som fyndigt kallas fri marknad är en så kallad gratismarknad – En gratis marknad är just vad det låter som, en slags loppis där man istället för att betala små summor helt enkelt tar vad man vill ha och lämnar vad man inte behöver längre.

Denna form av utbyte ger dig både vad du vill ha, och tillfälle att ge bort saker du inte behöver.

Det är naturligtvis inte ett krav på att du lämnar saker, men vi tror folk har moral och vett nog att inse att lämnar man inte in saker blir det inget marknad. Om du tar och kollar igenom skrubben/källaren/garaget/vinden eller bara tar en titt runt dig hittar du säkerligen saker du inte har använt på länge, inte behöver och med största sannolikhet inte kommer att använda igen. Förmodligen slänger du dom, om du inte beslutar dig för att skänka bort dom och samtidigt leta grejer du kan ha användning av.

Bakgrunden till marknaden är att vi genom exempel vill visa hur individer direkt kan konfrontera eventuella problem eller fylla ett behov i sitt område. Framtid Nu och SUF tycker gratismarknaden är ett bra och roligt verktyg för bättra våra kunskaper i organisering och för att knyta kontakter med andra människor. Vi vill uppmuntra andra att skapa egna marknader i sina områden för att lägga grunden till en alternativ ekonomi eller i alla fall öka samarbetet mellan grannar och vänner.

Vem som helst får deltaga i marknaden men om en organisation är intresserad så hör av er till katrineholm@suf.cc