Rapport från SUFs sommarläger

 

Årets sommarläger anordnades av medlemmar från SUF Malmö och hölls den 21-24 juli i sommarvackra Motala på Bona Folkhögskola.

2011sommarlager4Rundvandring med en kamrat ur Norrköpings LS, som berättade om Motalas arbetarhistoria

På lägret infann sig 73 revolutionärer i form av SUF-medlemmar från hela landet, från klubbarna i norr till klubbarna i söder, kamrater från tyska ASJ (Anarcho-Syndikalistische Jugend) och brittiska Solidarity Federation samt oorganiserade ungdomar. Och anledningen till att alla samlats i Motala mellan dessa datum var för att spendera 4 dagar av sol, bad, föreläsningar, diskussioner och workshops kring olika ämnen.2011sommarlager5
Lägret hade två teman varav det första var anti-sexism med föreläsningar om feminismens del i klasskampen, då som nu, och härskartekniker, hur de fungerar och hur man motverkar härskartekniker i organisationer. En dramaövning med tema kön anordnades, könsseparatistiska diskussioner hölls och en forumteater där man fick prova på att motverka sexistiska situationer. För att på så sätt kunna

Lägrets andra tema var lokal arbetarhistoria, dvs Norrköping och Östergötlands, vilket yttrade sig bland annat genom att kamrater från Norrköpings LS höll en föreläsning om Norrköpings arbetarhistoria. Det hölls också en rundvandring runtom Motala Verkstad med omnejd av en av arrangörerna, där anekdoter blandades med fakta kring.

Bad i Göta Kanal2011sommarlager1

Förutom seriös politik badades det såklart ivrigt i Göta Kanal, det anordnades även en grillkväll med brännbollsspelande, allsång av revolutionära kampsånger och så givetvis det obligatoriska sommarregnet.