Aktion mot Arbetsförmedlingen

uppsala-ams2011

Den borgerliga regeringen använder arbetsförmedlingen som ett verktyg för att upprätthålla lönedumpningen på arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen finns till för att upprätthålla en jämviktsarbetslöshet och skapar egentligen inte några jobb, utan låter arbetssökande agera som billiga slavarbetare genom att placera dom i en massa sysselsättningsprogram, eller låtsasjobb som det heter i folkmun, där de får utföra förnedrande arbetsuppgifter för en ersättning som knappt räcker för någonting mer än att betala dom nödvändigaste livsförnödenheterna. Samtidigt som kapitalisterna kan fortsätta göra onödigt stora profiter på gratis arbetskraft, betalade av deras bästa kompis; staten.

Detta var huvudbudskapet när ett antal av våra aktivister den 10:e oktober samt torsdagen den 13:e oktober under eftermiddagen ställde sig utanför arbetsförmedlingen och vecklade ut en banderoll där det stod ”Arbetsförnedringen” på, och delade ut boken Åtgärdslandet av Jon Weman till arbetssökande. Sammanlagt delades det ut cirka 300 böcker och lika många flygblad.

uppsala-ams12011Aktivisterna fick i överlag en väldigt god respons ifrån både arbetssökande på väg in till AF såväl som förbipasserande vilka hade stannat upp av intresse för vår banderoll, samt även från anställda på arbetsförmedlingen.

”œJa”¦ jo, det är ju sant” sa en utav de anställda på arbetsförmedlingen när vi förklarade för henne att hennes jobb inte var att förmedla arbeten till arbetssökande, utan att i själva verket upprätthålla lönedumpningen på arbetsmarknaden genom att se till att arbetslösa fortsatte vara arbetslösa.

”Någon gång ska jag komma hit med en hammare och slå sönder alla rutor”¦” sade förvånansvärt en äldre herre i 60-års åldern.

Utdelningen utfördes utan några komplikationer. Bortsätt från att en anställd på arbetsförmedlingen sa åt oss att vi inte fick stå på deras territorium och hotade med att ringa polisen om vi inte flyttade på oss. Detta ignorerades dock av aktivisterna som lugnt fortsatte att dela ut böcker och diskutera med arbetssökande och förbipasserande.

Kapitalismens orättvisor och förtryck får aldrig stå oemotsagda! Vi måste alltid och konsekvent angripa det samhälle vi lever i och väcka medvetandet hos allmänheten! Trots att det politiska klimatet är kallt som ishavet och att våra livssituationer kan verka hopplösa får vi aldrig ge upp kampen! Arbetslösa, arbetare och studenter måste förena sig mot den gemensamma fienden, staten och kapitalet, oavsett om vi är svennar, blattar, kvinnor, män, bögar eller straights, för att ta makten över våra egna liv!

Arbetsförmedlingen är bara en av kapitalismens förtryckarinstitutioner och SUF Uppsala kommer aktivt fortsätta vara en törn i röven på den genom att konsekvent angripa den och informera arbetssökande om vilken sketen organisation de egentligen är inskrivna på.

Kampen fortsätter!