Öppet brev till Intergrationsminister Erik Ullenhag

Kära Herr Integrationsminister, Vilken cirkus du lyckades få till i kölvattnet av överklassafarin, media nappade verkligen på din lilla utflykt ut till Rinkeby. En frälsande vit välställd medelålders man i ett så utsatt område som vårat, vilken hjälte du är som tar så stora initiativ!
Vi som däremot tillbringar alla våra veckor här har dock några (av våra väldigt många) synpunkter på hela kalaset:

Att du tror att sänkta ingångslöner för unga skulle vara en lösning på arbetslösheten är ren idioti. Vi förstår inte hur du har mage att komma till ett av Stockholms fattigaste områden och säga att vi skulle må bra av att bli ännu fattigare. Att göra det ännu sämre för de som redan lever extremt osäkert på alla sätt är aldrig en bra grej (ett litet tips bara). Å andra sidan vet vi ju att allianspolitiker älskar att sparka ner på de redan misshandlade, inga big news.

Att ”göra det attraktivare för företag” kommer inte att mirakulöst lyfta Rinkeby. Att det finns gemensamma skolor, träffpunkter och myndigheter skulle vara ett steg på vägen, men det plåstret håller ni ju sedan länge på att rycka bort.

Mest absurt av allt är att du poängterar att ”samhället måste vara närvarande i områden som Rinkeby”, som om vi inte vore en del av samhället. Det är vi som bor i ”områden som Rinkeby” som är samhället. Det är vi som håller igång samhället. Var det däremot vi som bestämde i samhället skulle inte du och dina gängmedlemmar vara en del av det.

Till sist. Såhär i efterhand är det ingen här som märker ett skit av ditt underklassafariäventyr. Nu är det Bredbyskolan som ska läggas ner och Folkets hus står på tur. Våra förortsliv fortsätter medan du återgått till silverfaten på Rosenbad och upprätthåller fasaden av att vi lever i en demokrati.

Bättre lycka nästa gång