Stoppa EDL – 4:e augusti

Alla till Stockholm den 4/8!

Mer information på StoppaEDL.org

Uppdateringar kommer löpande på Motkraft.net

Med terrordåden i Norge den 22 juli 2011 chockade Anders Behring Breivik hela världen. Hur kan en till synes helt vanlig norsk man välja att ta 77 unga människors liv? Ganska snart visade det sig att Breivik inte agerade i ett politiskt vakuum.
Han fantiserade inte själv ihop konspirationsteorierna om de så kallade kulturmarxisternas medvetna pådrivande av en ”œislamisering” av Europa på bekostnad av traditionella kristna värderingar. Breiviks sammanhang, den antimuslimska ”œCounterjihadrörelsen”, är en löst sammansatt miljö bestående av både intellektuella bloggare, antimuslimska gatuhuliganer och högerpopulistiska partier runt om i Europa. De vill ta kampen om opinionen, valrösterna – och gatorna.

2009 startades ”œEnglish Defence League” upp i Luton i England som ett försök att få ut den antimuslimska rörelsen på gatorna. Till en början lyckades de mobilisera ett par tusen deltagare till sina provokativa och konfrontationssökande marscher genom områden i England med stor muslimsk befolkning. Det senaste året har antalet på EDL:s marscher sjunkit drastiskt från tusentalet till några hundra, men nu försöker organisatörerna bakom EDL och andra inom den internationella antimuslimska miljön få rörelsen att slå rot på andra platser än i England.

Försöket att starta upp en svensk motsvarighet, Swedish Defence League, har inte blivit lika framgångsrikt. Så nu tar engelska ledningen över styret. Ett år efter Breiviks massaker försöker de igen – nu vill de starta ett globalt counterjihadnätverk. Den 4 augusti håller EDL och Counterjihadrörelsen Stop Islamization of Nations (SION) en internationell manifestation i Stockholm med alla antimuslimska toppnamn. Samma dag som Prideparaden går genom staden. Deras mål är att använda Pride som en trojansk häst, för att få utrymme i offentligheten för att kunna sprida sina högerextrema åsikter och sin skeva världsbild. Med en retorik och ett bildspråk från medeltidens korstågsfarare hör dessa rasister och högerextremister inte hemma någon annanstans än i historieböckerna.
Låt oss tillsammans visa att vi inte accepterar att Breiviks fotsoldater marscherar i vår stad.