TILLSAMMANS MOT DAPL

I skuggan av klimattoppmöten och handskakningar som talade för en ljusare framtid byggs det fortfarande klimatvidriga projekt som riskerar att slå ut vattenreserver för miljontals människor över hela världen, något skandinaviska kapitalister och banker förstås vill investera i.
I det globalt uppmärksammade motståndet mot Dakota Access Pipeline har urfolk och aktivister från hela världen samlats för att skydda marken mot miljöskadliga oljeledningar. Vi trodde fram tills nyligen att aktivisternas handlingar äntligen skulle bära frukt, men samtidigt som vi förberedde att fira segern fick vi beskedet att de kommer fortsätta borra. Situationen för aktivisterna och urfolket på plats vid Standing Rock är värre än någonsin tidigare.
Kampen är uppenbarligen långt ifrån över.
SVT Sápmi och Sameradion rapporterade om vår aktion mot Nordeas kontor i Uppsala.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2327&artikel=6590761

Internationell solidaritet
Syndikalistiska Ungdomsförbundet Uppsala