Antifascistisk demonstration mot AfS i Göteborg

Den 23 mars höll kostymfascisterna i Alternativ för Sverige ett torgmöte i centrala Göteborg, en del av deras EU-valkampanj. Drygt 40 personer dök upp för att lyssna på deras fascistiska propaganda, en sorglig skara som möttes av en flera gånger större folkmassa av arga göteborgare. Trots högtalare drunknade AfS vidriga åsikter i de antifascistiska slagorden. Som vanligt skyddades fascisterna med oproportionerligt stora polisinsatser, denna gång både piketbussar, barriärer och polishästar. Under demonstrationen konfronterades flera fascister, som dock snabbt flydde tillbaka bakom polislinjen.

Efter att Kasselstrand skanderat sitt fascistiska tal började några snubbiga borgarungar ropa nazistiska konspirationer – de verkade vilja utmana oss och visade sig tuffa bakom polisskydd. Efter demonstrationen stötte vi på några av dem utan uppbackning av snuten, men då hade de tappat stridslusten och vågade inte säga ett ord. Deras starka ariska generna måste plötsligt slutat fungera! Polisen ingrep och avbröt konfrontationen.

Stort tack till alla antifascister som dök upp. Genom att demonstrera mot fascister begränsar vi deras möjlighet att sprida sin verklighetsfrånvända och våldsamma ideologi. När ännu fler går i våra led kommer vi ha möjlighet att helt driva ut dem från Göteborg.

Ingen plattform åt fascism!
Kampen fortsätter!
Vi ses i Kungälv på 1 maj!