DAGS ATT LÄGGA NER – Demonstrera mot AFS i Stockholm 6/4

Lördag 6/4 arrangerar Alternativ för Sverige torgmöte på Medborgarplatsen i Stockholm. ”Dags att lägga ner” är vårt svar till detta fascistiska parti. Kom och demonstrera med oss!

STOCKHOLM-
LÖRDAG 6/4
TID: 14:30
PLATS: Medborgarplatsen

Event: https://www.facebook.com/events/817456585280949/

✊✊✊✊✊
Det fascistiska partiet Alternativ för Sverige har påbörjat sin torgmötesturné inför EU-valet. De försöker maskera sin ideologi i sina krav på ett svenskt EU-utträde genom att ta upp svenska (läs: vita) arbetares rättigheter men rätt snabbt så lyser den slarvigt dolda nazismen fram i deras argument. Den fria rörligheten som finns inom EU anser de vara ett hot mot Sverige, enligt AfS är “Det hitresta tiggeriet med tillhörande kriminalitet och sanitära olägenheter är ett resultat av EU:s fria rörlighet.”

För oss som följt språkbrukets och terminologins utveckling i de här hatgrupperna, blir det extremt osmakligt och obegripligt att de fått polistillstånd för sin demonstration som både sprider hat och otryggt när deltagarna hetsar mot olika minoritetsgrupper i samhället. För den här demonstrationen har bara en enda egentlig funktion: Att hetsa mot migration och muslimer.

AfS är ideologiskt länkade till NMR som de hållit torgmöten ihop med, och de är utbrytare ur Sverigedemokraterna – uteslutna därför att de till skillnad från ledarskiktet i SD inte vill hålla tyst om det totalitära, vita Sverige som Jimmie Åkesson och hans gäng bara pratar om i hemlighet.

Hjälp till att sätta stopp för nazifieringen av det offentliga rummet!
Gå ihop och kom till Medborgplatsen i Stockholm på lördag (6/4) tillsammans med vänner, släktingar och kamrater. Visa fascisterna att vi håller ihop, att vi inte tänker låta dem hota människor med deras hatiska ideologi. Vi gav dem ett redigt antifascistiskt välkomnande i Uppsala den andra april, låt oss få dem känna sig lika ovälkomna i Stockholm. Tillsammans håller vi Stockholms gator rena från den bruna skiten.