Antifascistisk demonstration mot AfS i Uddevalla

Uddevalla sade nej till Kasselstrands rasideologi.

Fredagen den 12 april stannade Alternativ för Sveriges “frihetsturné” för ett ovälkommet besök i Uddevalla. SUF Uddevalla och SUF Göteborg hade förberett en motdemonstration tillsammans med kamraterna i Uddevalla mot rasism. Bristen på åhörare vid torgmötet reflekterade AfS extremt låga stöd i Uddevalla och nationellt. På sin höjd var det fyra personer som verkade vara där för att lyssna på Kasselstrands tal.

Kasselstrand och hans kompisar på internet pratar gärna om motdemonstranter som ”œNPCer”, en term hämtad från TV- och datorspelsvärlden, för att antyda att dessa personer inte är människostyrda aktörer utan enbart utför handlingar efter ett förutbestämt mönster. Detta är komiskt med tanke på att Kasselstrand så gott som alltid inleder AfS torgmöten med att robotaktigt prata om vädret och smyga in något med lokal anknytning. Inför fredagens framträdande verkade han ha besökt Uddevallas wikipediasida för att i förbifarten kunna nämna att det spelas fotboll i staden – ett tafatt och genomskinligt försök att framstå som sympatisk i en stad där han absolut inte är välkommen.

Vidare handlade talet förmodligen om deras gamla vanliga rasideologiska konspirationsteorier, men det är inget vi kan säga med säkerhet. Ljudet från Kasselstrands högtalare dränktes i slagorden från de över 100 samlade Uddevallaborna, som tillsammans visade att AfS inte har i Uddevalla att göra.