Första maj med SUF Stockholm

Första maj börjar närma sig och vi i SUF Stockholm har ju en tradition av att sätta ihop listor över samlingar och annat som antingen vi själva kommer vara på, eller vi starkt rekommenderar folk att gå till. Årets lista innehåller dels några klassiker men även lite nya inslag:

La Mano

Den klassiska inledningen på första maj, vi samlas kl 9.30 vid La Mano-monumentet på Katarinavägen 15 för att minnas de frivilliga som reste till Spanien under inbördeskriget och slogs med de antifascistiska republikanska styrkorna. Här samlas folk från en bred vänster och deltar alla i samma ceremoni.

Syndikalistisk 1 maj

Klockan 11.00 drar vi vidare till Sergels torg där vi tillsammans med Stockholms och Frescatis LS av SAC håller en samling med talare från en mängd olika organisationer. Avmarsch därifrån går kl 12.00 då vi gemensamt tågar till Stortorget i Gamla stan för mer tal, musik och annat sjysst fram till kl 15. I tåget kommer även SUF ha ett eget block som vi rekommenderar alla att gå i för det är det fetaste blocket.

Strike Back 1 maj för strejkrätten

Ett nytt inslag i årets första maj-firande, Strike Back är ett nätverk SUF är aktivt i, som verkar mot de planerade inskränkningarna i strejkrätten som kommer att lagstadgas i juni. De håller en tvärfacklig samling på Norra Bantorget kl 17.00 med tal, mat och kultur för alla som är hungriga och förbannade på reformister som säljer ut våra rättigheter.

1 maj med Cyklopen & Brand

Tar du dig en liten bit ut från stan så är kulturhuset Cyklopen öppen från 14.30 till 22.00 där de har en fest tillsammans med anarkistiska tidningen Brand. Det blir garanterat fett med vegansk mat, allsång, dansgolv och tidningsrelease, särskilt som både Cyklopen och Brand är i lite ekonomiskt trångmål nu. Så gå dit, festa, stöd vår fria kultur! Cyklopen ligger på Magelungsvägen 170 i Högdalen.

Ha nu en sjukt bra dag, vi har inte många högtider så se till att fira ordentligt. Så kämpar vi på ett år till tillsammans sen.