Video: Nationaldagen med SUF Göteborg

Myten om att alla svenskar har samma intressen i egenskap av vår gemensamma historia, kultur och språk är en lögn som skapades för att dölja att Sverige är delat, ett klassamhälle splittrat i oförsonliga motsättningar. Ett samhälle där majoriteten av befolkningen trycks ned och tvingas slita för att upprätthålla lyxlivet för en liten elit. Nationen har alltid varit till den härskande klassens förtjänst, den har aldrig varit för oss. Med denna video vill vi markera att arbetarklassen har ingen nation; våra verkliga intressen delar vi med den globala arbetarklassen. Vi enas i vår gemensamma kamp mot kapitalismen. Därför kommer vi en dag med alla världens folk resa oss för att bli av med denna världsordning och bygga en rättvis värld, en värld utan gränser, stater och klasser.