SUF Malmö: Vi stöder upploppen i Köpenhamn

I februari så tändes barrikaderna återigen på Nørrebros gator. Men denna gång var det inte aktivister från Ungdomshuset som låg bakom bränderna, utan förbannade ungdomar som tröttnat på provokationer. Polisens nya speciallagar ger dem rätt att visitera vem som helst och när som helst tvinga folk att dra ner sina byxor för att visa att de inte bär på vapen eller droger. Att polisen sen koncentrerar sig på ungdomar med “utomnordiskt” utseende, har skapat reaktioner.

– Det är klart man blir förbannad när polisen beter sig som de gör. Vi skulle bli lika arga om samma sak hände oss gång på gång i våra kvarter där vi bor, säger Kim från Syndikalistiska ungdomsförbundet i Malmö.

SUF Malmö gör som bekant inte skillnad på upplopp och upplopp när det gäller arbetarungars kamp att slippa ta skit från staten, oavsett om det är aktivister från Ungdomshuset eller ungdomar från arbetarområden som står upp mot den rasistiska polisens svinaktiga beteende.
Er kravall är vår kravall!

We don’t need no water, let the motherfucker burn!

/SUF Malmö