På bussarna i Uppsala – För en avgiftsfri kollektivtrafik!

Den första mars höjde UL priserna på sina resor ännu en gång, den här gången i regiontrafiken. Priserna på bussbiljetter i Uppsala är redan några av landets högsta och missnöjet med hur kollektivtrafiken sköts i staden är utbrett.

Vi är trötta på det kostar halva studiebidraget att ta sig till skolan om vintern när det är kallt, säger Stina Larsson från Syndikalistiska Ungdomsförbundet i Uppsala.

Gamla Uppsala Buss ständiga jakt efter maximal vinst har allt för länge kommit före resenärernas och kommuninvånarnas intressen. Vi är många som är beroende av kollektivtrafiken – människor utan bil eller körkort, äldre,  låginkomsttagare och ungdomar. Vi och vår miljö förtjänar en bättre skött och avgiftsfri kollektivtrafik. Det är vi som använder kollektivtrafiken och det är vi som gemensamt borde ha makten över den!

Som ett litet steg på vägen publicerar vi information om hur man kan göra egna bussbiljetter med hjälp av SMS. Ett enkelt sätt att resa i väntan på en skattefinansierad busstrafik, fortsätter Stina.

Så länge vi lever under kapitalismen och dess avgiftssamhälle kommer det att finnas de som kämpar emot. Vi är knappast de första eller sista att resa kravet på en avgiftsfri kollektivtrafik och vill passa på att uppmärksamma de andra initiativ som tas i den här frågan i samband med nolltaxedagen den 7:e mars.

Genom att vägra betala för höga biljettpriser sätter vi själva priset på resan – och tar tillbaka makten över kollektivtrafiken.

Information om SMS-biljetterna

buss5002