Rapport Sommarläger 2009

Strandhäng vid gotländska kusten. Grill och allsång i solnedgången.

Årets sommarläger, arrangerat av SUF Malmö med hjälp från Alternativa Politikerveckan, gick av stapeln under Almedalsveckan på Gotland. Federationen spenderade en vecka i Visby med sol, bad, klasskamp och bildning.

Under veckan höll medlemmar av federationen föredrag om Ockupantrörelsen, Lagenakonflikten och huruvida det verkligen är Jämställdhet vi vill ha.

På Alternativa Politikerveckan bjöds det på intressanta föredrag och workshops. Salka Sandén föreläser om antifascistisk historia.

Lägerdeltagarna medverkade dessutom på föredrag med t.ex. Motarbetaren som pratade om arbetsplatskamp i dess många former och hur man vinner på sin arbetsplats, Salka Sandén som berättade om Antifascismens historia i Sverige, Förenade vårdare som talade om hur man beter sig för att binda ihop sitt arbetsplatskollektiv, dessutom Syndikalistiska Registret, SAC, Vänsterjuristerna, Planka.nu, med flera.

Förutom verksamheten ihop med Alternativa Politikerveckan hölls det under lägret workshops i autoreduktion, anarkistiskt pyssel, demoträningar mm. för lägrets deltagare. Federationens tjejer spenderade en av kvällarna med att tillsammans prata om livet, utbyta erfarenheter och diskutera hur sexism hanteras i de olika klubbarna. Dessutom sjöngs det karaoke, hölls galamiddag och spelades fotboll.

Den tiden som blev över spenderades med grillning, samkväm och partycrashing i Almedalen och på diverse borgarfester, hånande av politiker och störande av allmän ordning.

Stort tack till organisatörerna av Alternativa Politikerveckan från SUF-arna som varit med i veckan för all hjälp, och ett härligt evenemang mitt bland politikerbroilers på Almedalsveckan.