SUF Umeå överraskade statsministern

Under måndagen den 28:e september besökte Fredrik Reinfeldt Umeå Universitet. Vi i SUF Umeå tyckte att detta var ett lämpligt tillfälle att visa honom vad vi tycker om hans arbetarfientliga politik och den klass han företräder.

Några minuter in på hans föreläsning ställde vi oss upp med vår upp-och-nedvända banderoll med texten ”Kompromisslös klasskamp” samtidigt som vi skanderade ”Öga för öga, tand för tand – arbetarklass i första hand!”, ”Borgarjävel stick från stan – bussen går från Vasaplan!” samt ”Arbetarklass mot överklass – inget jävla borgartjafs!”. Säkerhetsvakterna körde ganska snabbt ut oss, men budskapet gick fram.

Att argumentera med borgarklassen är inget alternativ för oss då vi inte är ute efter någon slags kompromiss. Vi har inte har råd med aulor och inga möjligheter till medieutrymme, därav vårt val av en symbolisk protestaktion.

Aktionen gav oväntat mycket uppmärksamhet i lokalmedia, vilket har gett oss en möjlighet att nå ut med vårt budskap om klasskamp och vikten av denna.

Vi hördes, vi syntes och visade att den borgerliga offensiven inte står utan motstånd i Umeå.