Öppna föreläsningar på Motståndskaféet

Under hösten har det hållits föreläsningar på Motståndskaféet på Ungdomens Hus i staden. Först ut, i september, var en historisk tillbakablick till storstrejken 1909 som det är hundra år sedan i år. Konfliktens bakgrund, kronologi och konsekvenser analyserades.
I oktober var temat klimattoppmötet COP 15 som kommer hållas i Köpenhamn i december. Två aktivister aktiva i mobiliseringen inför toppmötet beskrev varför det är relevant att göra arrangera protester mot det, vad ”grön kapitalism” är för något och mycket annat.
Nu i november får vi besök av en av författarna till Kämpa Tillsammans! nya bok “Tillsammans!“. Boken är en antologi över gruppens tidigare texter och föreläsaren kommer att prata om arbetsplatskamp samt gruppens teoretiska influenser och utveckling. I samband med föreläsningen kommer också boken att finnas till försäljning. Lördagen den 21:a november, 15.30, Ungdomens Hus, Svartbäcksgatan 32 i Uppsala. Varmt välkomna!
För de som inte bor i Uppsala kommer samma föredrag att hållas i Stockholm senare på kvällen. Har man synpunkter, förslag på gäster vi borde bjuda in eller likande är man välkommen att ta kontakt med arrangörerna via epost på motstandskafeet@gmail.com