Första maj med SUF Stockholm

Första maj är en dag som, dessvärre, inträffar endast en gång om året. En dag vi i SUF Stockholm är redo att ställa till med tillräckligt mycket oväsen och liv för att få våra minnen samt borgarnas skräck att räcka året ut. Som varje år så fyller medlemmar och sympatisörer till SUF gatorna med likasinnade organisationer, och i Stockholm så marscherade vi flera tusen under våra rödsvarta fanor.

Dagen inleddes med att flera medlemmar besökte La Mano för den årliga minnesceremonin till alla de som gav allt i kampen mot fascismen under det spanska inbördeskriget. Senare anslöt hela klubben till samlingen vid Sergels Torg, där vi skulle demonstrera tillsammans med SAC, Rojavakommitéerna och Förbundet Allt Åt Alla. Tillsammans så lyssnade vi på tal och SUFs talare möttes av applåder och jubel när de talade om vår kampanj mot SelfieJobs, hur revolutionär pride tog tillbaka pride och hur #metoo är bara början på att befria oss från patriarkatets klor.

Efter talen marscherade vi traditionsenligt genom centrala stockholm, förbi stureplan och kungahuset. Längst med hela vägen fylldes vårt block med flera unga röster som gemensamt skrek slagord om kapitalets, patriarkatets, heteronormaviteten och klassamhällets förfall. Vid Stureplan och kungahuset genomförde medlemmar bannerdrops som mötten av jubel och applåder. För borgarklassen garanterar vi ingen lugn första maj, de fick allt känna till vår vrede om misären de tvingar på oss. När vi närmade oss gamla stan kröp solen fram mellan molnen och vi sjöng internationalen och andra arbetarvisor i vårsolens varma ljus, som en påminnelse om den ljusa framtiden vi strävar mot, en framtid fri från stat, kapital, patriarkat, rasism och hetronormativitet.

Vi vill se Sverige falla, yalla yalla allt åt alla!