Första Maj 2018 i Göteborg

Dagen började tidigt med kaffekokande innan vi begav oss till Masthuggstorget för att servera frukost under manifestationen till minne för de spanienfrivilliga. Trots ostadigt väder blev det som vanligt god uppslutning och härlig stämning med tal och musik. Himlen öppnade sig till slut samtidigt som våra hjärtan till tonerna av Internationalen. Regnet blev dock inte långvarigt och lagom till uppställningen inför SAC:s demonstrationståg var det riktigt majväder.

Slagorden skanderades högt när tåget rörde sig nedför borgarnas högborg i Göteborg – Avenyn

Demonstrationen genomfördes utan större störningar. Tack vare den autonoma rörelsens goda sammanhållning hördes, till borgerlighetens förskräckelse, våra slagord enligt källor ända bort till Hisingen. Väl framme vid Bältespännarparken lyssnade vi till tal rörande Strejkrätten och arbetsplatskamp samt sjöng och lyssnade på kampsånger.

Efter att tonerna av internationalen dött ut tog vi oss till Hagakyrkan för att lyssna på tal som betonade vikten av att försvara strejkrätten, när socialdemokraternas tåg kom förbi avbröts manifestationen och flygbladsutrustade aktivister rusade fram för att dela vår propaganda till tågets deltagare medan vi andra stod och skanderade slagord. Vår aktion möttes både av arga blickar från diverse fackpampar och glada tillrop från partiets gräsrötter.

Efter denna lyckade aktion kände vi oss festsugna och tog oss till Klubb Klasslös där våra musikgurus DJ DoucheBag och DJ Anställningsbar satte eld på dansgolvet.

Om du gick i vårt block, imponerades av våra tal eller hypnotiserades av vår magiska toner och känner dig intresserad av att gå med, tveka inte att skicka ett mail till goteborg@suf.cc så hör vi av oss. Vi vill även rikta ett stort tack till SUF Uddevalla som firade arbetarnas internationella högtidsdag tillsammans med oss.

Kampen fortsätter!