Första Maj i Örebro

Igår var det första maj, och Örebros gator vaknade till liv. Vänsterpartiet hade ett marschband som spelade internationalen. Sossarna hade mage nog att stå och hyckla sig på ett torg, vilket inte ens ”Sveriges stoltaste små gossar”, Nordiska motståndsrörelsen, vågade. Vi ropade slagordet ”Vi är vänstern, inte ni!” när vi passerade vårt kära ”arbetarparti”, och fick sura blickar till svar.

Tack till alla som kom, och särskilt stort tack till dem som gick med oss från SUF, och tävlade med Vänsterpartiet om vem som kunde ropa slagord högst.

Vi skulle officiellt vilja be om ursäkt till de trotskister som vi misstog för en annan kommunistisk organisation, för vilka vi (utan att lyckas) försökte spela Shoreline genom vår megafon. Vi vill också be om ursäkt till RKU eftersom vi misstog sossarna och LO för dem.

Tack till Feministiskt Initiativ Örebro, som bjöd på trevligt bemötande samt kaffe och sockerkaka ute i Stadsparken. Vi vill också tacka Ung Vänster Örebro för deras jättemysiga efterfest, där det bjöds på fika, musik, och poesi från Pennybridge Poetry.

Av Första Maj lärde vi oss att vi nästa gång ska ha med fler coola solglasögon, häckla rätt organisationer, och ta med oss en portabel högtalare så vi kan spela Shoreline ordentligt.

Första Maj var mysigt! Solidaritet!