Vad gör SUF Stockholm i November?

Halvårsmötet

November inleddes med höstenshalvårsmöte där vi utvärderade det gågna halvåret och klubbens struktur.

Vi planerade även det kommande halvåret som troligen kommer präglas av fortsatt kamp mot gigekonomin samt en hel del antifascism.

Transgender Day Of Rememberance

20e November är det den internationella Transgender Day Of Rememberance, då vi hedrar alla som mist sina liv till följd av det transfobiska våldet. Vi deltog då under en manifestation arrangerad av våra kamrater i Revolutionär Pride som kämpar mot kapitalism, fascism och HBTQ-fobi. Efter en samling i Tessinparken, där vi fick äran att hålla ett tal, gick vi i ett tyst tåg med facklor mot USAs ambassad eftersom det i USA just nu nu finns försök till att motarbeta tidigare diskrimineringslagar och omöjliggöra ändring av juridiskt kön. Vid ambassaden tände vi ljus till de dödas minne. Glöm aldrig deras namn!

Vill du veta mer om Revolutionär Pride? Följ deras facebooksida!

 

Flygbladsutdelning vid gymnasiemässan

I samband med Stockholms gymnasiemässa delades hundratals flygblad ut om vår pågående kampanj Nopestr till ungdomar som är i just den ålder som Yepstr försöker locka till till sina skeva anställningar.

Mer om kampanjen finns att läsa på https://nopestr.se/

 

 

Och nu på fredag, den 30e November, planerar en hög från den vitmakt-kretsarna att ha ett fackeltåg till minne av Karl XXII:s död. Att uppmärksamma denna dag är något av en tradition i Sveriges nazistiska rörelser sedan 80-talet. Men till traditionen hör även att nassarna alltid stött på folkligt motstånd! Till följd av antifascistisk mobilisering är det inte längre några större marcher i varken Stockholm eller Lund på den här dagen längre. Men på senare tid har fascismen återigen börjat vädra luft.

Vi har stoppat dem, förr, och det kan vi göra igen! På fredag sluter vi tillsammans upp i Kungsträdgården för att visa att vi inte tolererar fascister på våra gator. Ta med alla du känner, ses där!

Facebookevent finns: https://www.facebook.com/events/746312112400750/