Antifascistisk seger i Stockholm

Den 30 november har länge varit en slags högtid för den svenska fascistiska rörelsen. Det är nämligen Kung Karl den XII:s dödsdag. Men det är också en dag där Antifascism en konsekvent har stått upp för solidaritet och medmänsklighet. Detta år var speciellt för fascisterna, då det är 300 årsdagen sedan Karl den XII dog. SUF Stockholm och flera andra såg till att de fick ett extra fint antifascistiskt bemötande.

Nordisk Ungdom planerade en fackelmarsch från Humlegården till Kungsträdgården, avslutat med tal. Väl framme vid Karl den tolftes staty möttes de av en skanderande antifascistisk massa. Talen stördes och den fascistiska demonstrationen upplöstes efter konflikter med polisen och antifascister. Fascisterna eskorterades snabbt hemåt eller till häktet med svansen mellan benen.

Ännu en gång har vi visat att fascister inte har någon plats på Stockholms gator. Vi backar inte en millimeter. No pasarán!