Ta Natten Tillbaka Göteborg 2019

På internationella kvinnodagen den 8 mars var det dags för årets Ta Natten Tillbaka i Göteborg, en separatistisk gatufest mot mäns våld mot kvinnor och transpersoner, som klubbens icke-män är med och arrangerar. Ta Natten Tillbaka-demonstrationer hålls varje år i över 30 länder världen över. Genom att tillsammans ta över våra gator visar vi att vi är starka när vi håller varandra om ryggen, att det är vi som bestämmer över våra kroppar och att stadens offentliga utrymmen tillhör också oss.

Årets demonstration samlade runt 400 kvinnor och transpersoner som tillsammans marscherade, dansade och ropade slagord över gator och torg från Masthuggstorget till Götaplatsen. Ett stort tack till Göteborgs feministiska kör som sjöng under uppslutningen på Masthuggstorget, och Rrriotsamba Göteborg som höjde stämningen till max med samba längs Andra Lång. På Järntorget mötte vi upp med en ljudbil och intog sedan Vasa och Avenyn med bengaler och slagord innan avslutning på Götaplatsen.

Tusen tack till alla som deltog. Vi kommer att fortsätta kämpa tills vi alla känner oss trygga.

Gatorna tillhör oss!