Lundapride

Idag deltog vi i lundapride, och gick i “Political Block”. Som väntat var demonstrationen väldigt mycket av ett jippo. Hyresvärden LKF, borgerliga partier, Skånetrafiken, och många fler andra företag och andra dåliga organisationer. Demonstrationen som gick i snigelfart, tog lång tid eftersom den slingrade sunt på krokiga smågator för attt inte störa trafiken. På de två större gator vi gick längs, stannades, delades och tryckters demonstrationståget ihop av Lundaprides voluntärer för att trafiken skulle kunna passera fritt, folk motades in av arrangörernas voluntärer från andra vägfilen och demotåget bröts upp vid åtminståne en korsning för att under några minuter släppa förbi fyra eller fem bussar, samtidigt som demonstrationen fortsatte gå på andra sidan. Allt för att samhället i övrigt inte skulle störas. Pinsamt!

Många i vårat block upprördes av detta, och mycket annat som var dåligt. Pinkwashing är ett bra ord för att beskriva dagen av hycklare till arrangörer och organisationer som deltog. Minnet av stonewall verkar bortglömt eller mörkat. Utöver det var det ingen höjdare med alla människor som stod och filmade och “hejade” på folk som gick förbi. Är ni på vår sida? stå då inte och titta på! Det är ingen jävla uppvisning eller show! Och det omfattande filmandet av folk som demonstrerar på pride är väldigt osolidariskt. Vi kan förstå att folk vill ta bilder eller kolla på dem, det vill vi ofta själva, men alla är inte trygga med att sådant är offentligt och det finns många som är rädda för att dyka upp på sådana här tillställningar, mer rädsla av att bli trakasserade.

Positivt var dock att så många dök upp idag, och att många uppskattade vår del av blocket och bannern (OBS: inte den på bilden) vi höll. Vi vill även tydliggöra att vi inte själva var med och arrangera blocket, men vi uppskattar att det gjordes, även om vi hade velat göra några saker annorlunda.