Blockad mot Resia i Stockholm

Vi i SUF deltar i blockaderna mot Resia och Turkish Airlines för att stötta Rojava och den kurdiska kampen. Nu på fredag är det dags igen. Kom med!

Från Facebookeventet:

Vad: Ickevåldsaktion, blockad mot Resia. Kom och delta!
När: 31:e januari kl 16:00
Vart: Sveavägen 16, Stockholm

– Bakgrund –

Rojava är ett autonomt område i nordöstra Syrien vars politiska system bygger på demokrati, kvinnans frigörelse och ekologisk hållbarhet. De styrkor som försvarat Rojava har också försvarat resten av omvärlden från ISIS och liknande högerextrema grupper.

Rojava är just nu utsatt för en folkrättsvidrig invasion som genomförs av Turkiet. Turkiet betalar, tränar, leder och utrustar dessutom Jihadistmiliser som de använder sig av i invasionen. Turkiet och dessa styrkor har redan gjort sig skyldiga till flertalet krigsbrott mot civila och hjälporganisationer. Jihadistmiliser har arresterat och avrättat personer med koppling till styret i Rojava och över 200 000 människor är på flykt.

– Turkish Airlines och Resia –

Turkiska staten äger hälften av flygbolaget Turkish airlines och ledningen har nära kopplingar till Erdogans parti AKP. Detta betyder att de pengar som Turkish Airlines drar in direkt finansierar Turkiets invasion och de jihadistmiliser som Turkiet samarbetar med. Resebyrån Resia tillhandahåller “billiga flyg” med Turkish Airlines och gör reklam för Turkiet som ett “alltmer populärt resmål”. Detta är något vi ska ändra på!

– Vårt krav på Resia –

Gå ut offentligt och gör klart att ni kommer avbryta alla pågående och framtida samarbeten med Turkish Airlines och inte inleda något nytt förrän Turkiet stoppat sin folkrättsvidriga invasion av Norra Syrien och ställt inför rätta de som nu begår krigsbrott under deras befäl.

Om detta inte sker så kommer vi att fortsätta agera mot Resia och alla andra som tjänar som kassakor åt den turkiska staten och dess krigsmaskins folkrättsbrott!

————————————————————-

Vi är en del av nätverket #RiseUp4Rojava och denna blockad är en av många motståndshandlingar som sker över hela världen, och som riktas mot Turkiska statens intressen. Kom med oss och bli en del av det internationella försvaret av Rojava!