Internationella kvinnodagen med SUF Norrköping

Under den internationella kvinnodagen var det en självklarhet för den nya generationen av SUF Norrköping att vara med och arrangera de aktiviteter som skedde i Norrköping.

Efter flera månaders planering började vi med att tåga genom stan i ett demonstrationståg under parollen ”Kvinnors trygghet, allas ansvar!” och samlades därefter på kårhuset Trappan för att lyssna på tal av medarrangörerna och därefter ett panelsamtal om mäns våld mot kvinnor, med tre olika röster från kampen mot våldet. Ett av talen hölls av en av våra medlemmar och fokuserade på vikten av kollektiv organisering för att bekämpa våldet samt mäns ansvar i situationen.

Uppslutningen under båda aktiviteterna överträffade våra förväntningar otroligt och vi i SUF Norrköping är otroligt nöjda med vår insats. Under demonstrationen samlades runt 150-200 människor för att sluta upp under vårt budskap och runt 50-60 av dessa stannade kvar för att lyssna på det väldigt lyckade panelsamtalet. Slutligen hade vi en insamling under dagen för Norrköpings Tjejjour och deras livsviktiga arbete, för att hjälpa till att säkerställa att tjejer och kvinnor i Norrköping har någon att vända sig till när det än kan behövas.

Vi har efter denna dag ännu mer energi och driv för att fortsätta arbetet med klubben och ser fram emot att göra det, inte minst i vårt arbete med den feministiska kampen, en kamp som behöver vara antifascistisk, antikapitalistisk och antirasistisk.

Kamratliga hälsningar, SUF Norrköping.