Demonstrera i Salem 8 december!

Extremhögern, oavsett om den har slips eller uniform, gör allt för att så splittring och hat mellan oss. De försöker framställa sig som folkliga – men ändå vill de att de som har ”svenska” efternamn ska känna mer solidaritet med den ”svenska” överklassen från lyxiga villaområden än med arbetskamrater, grannar och skolkompisar med utländska efternamn. På så sätt agerar extremhögern nyttiga idioter åt de rika och högern vid makten genom den äldsta av härskartekniker, att härska genom att söndra. När den vanliga högern försämrar för de flesta av oss, försöker extremhögern få oss att vända oss mot varandra.

Demonstration:
Tid: Lördag 8 december, kl 12.00
Plats: Salem centrum

Har vi inte all rätt att vara förbannade? Klyftorna i samhället ökar, avståndet mellan de med lägst och högst inkomst blir bara större och större – och med det ökar klasskillnaderna. Våra förutsättningar här i livet ser totalt olika ut.

Sedan den borgerliga alliansen med moderaterna i spetsen fick makten för ett år sedan genomförs ett systemskifte i en takt som vi inte sett motstycke till i modern tid. Kollektivavtalen och arbetsrätten undergrävs, a-kasseförsämringarna slår mot fackföreningarna och våra gemensamma tillgångar säljs ut.

De som drabbats av högerpolitiken är medel och låginkomsttagare, arbetslösa och sjuka, ungdomar utan inkomst eller med osäkra anställningar. Tillvaron blir trots en strålande ekonomi och högkonjunktur bara osäkrare för majoriteten av befolkningen.

När statliga företag, skola, vård, allmännyttiga bostadsföretag, viktig infrastruktur och till och med sjukhus säljs ut, tvärt emot alla fagra vallöften, förlorar vi inte bara våra gemensamma rikedomar och möjlighet till framtida inkomster utan också den politiska makten över samhällsutvecklingen. Istället blir det dom rika, överklassen, som bestämmer mer och mer.

Ilskan och missnöjet i samhället växer – med rätta! I det läget dyker det alltid upp de som vill få oss att sparka på varandra eller sparka neråt, på dom som har det ännu sämre och ge dom skulden för samhällssituationen. Vi pratar om extremhögern – nationalister, rasister och nazister.

Extremhögern, oavsett om den har slips eller uniform, gör allt för att så splittring och hat mellan oss. De försöker framställa sig som folkliga – men ändå vill de att de som har ”svenska” efternamn ska känna mer solidaritet med den ”svenska” överklassen från lyxiga villaområden än med arbetskamrater, grannar och skolkompisar med utländska efternamn. På så sätt agerar extremhögern nyttiga idioter åt de rika och högern vid makten genom den äldsta av härskartekniker, att härska genom att söndra. När den vanliga högern försämrar för de flesta av oss, försöker extremhögern få oss att vända oss mot varandra.

För att bekämpa både den vanliga högern och extremhögern måste vi hålla ihop och agera tillsammans, oavsett var vi är födda, vår hudfärg, kön eller sexuell läggning. Vi måste sluta se samhällsproblemen som bara individuella, en fråga om att bara klara sig själv och trampa på andra. Vi måste istället börja prata om vad vi här nere, majoriteten, har gemensamt med varandra. Samtidigt måste vi börja prata om vad som skiljer oss åt med dom där uppe. Vi måste börja prata om samhällsklasser igen, om arbetarklass och överklass.

Den 8 december marscherar nynazister i Salem. Syftet med deras marsch är att rekrytera skolungdomar, och föregås av flera veckors utdelande av rasistisk propaganda på skolor och torg. Från etablissemangets håll vill man bemöta detta med tystnad. Som om man stoppade huvudet i sanden så försvann de. Taktiken att tiga ihjäl problemen har testats på sverigedemokraterna. Nu är de nästan i riksdagen.

All erfarenhet visar samma sak. När nazisterna får manifestera ostört växer de. När de möts av motstånd, när det blir jobbigt att vara nazist, när de ifrågasätts, trycks de tillbaka.

Högerextremisterna försöker gömma sig bakom yttrandefriheten, samma yttrandefrihet de vill avskaffa. Vi vet att högerextremism och nazism inte är vilken politisk riktning som helst. Den är ett direkt hot, inte bara mot andra människors rätt att yttra sina idéer, utan att överhuvudtaget finnas till. Sen 80-talet och framåt har ett 30-tal människor mördats av nazister i Sverige för att de var homosexuella, invandrare, fackligt aktiva eller antirasister.

Tystnaden måste brytas. Det här är allas ansvar. Vi som vill ha ett demokratiskt och jämlikt samhälle måste samlas och skapa en stor och bred demonstration! Vi ska visa öppet att de inte är välkomna att marschera på våra gator. Varken i Salem eller någon annanstans.

Ta med dig skolkamrater, arbetskamrater, familj, vänner, grannar och slut upp!

Agera tillsammans – håll ihop!

Demonstration:
Tid: Lördag 8 december, kl 12.00
Plats: Salem centrum