Politikerna höjer priserna – Vi sänker dem!

I Skåne har vi den senaste tiden fått se ökade buss- och tågpriser i kombination med allt hårdare kontrollen från Skånetrafiken. SUF Lund visar att vi tillsammans kan göra motstånd.

Efter prishöjningarna har olika organisationer bestämt sig för att protestera och skriva namnlistor till politikerna. SUF Lund valde istället att gå till direkt aktion för att göra något åt problemet. De senaste månaderna har vi börjat klistra upp klädnypor vid busshållsplatserna där folk kan hänga upp gamla biljetter som räcker i en timme. Tillsammans hoppas vi göra de höga kollektivtrafikspriserna mer lättöverkomliga.

Nu hoppas vi att det här kan sprida sig och därför uppmanar vi nu folk att sätta upp egna klädnypor på busshållsplatserna. Det enda som behövs för att skapa en biljettbytare är en klädnypa, lite superlim eller bara ett snöre och en gnutta aktivism.

Självklart kommer vi fortsätta planka och protestera mot den svindyra kollektivtrafiken men vi hoppas det här kan vara ett steg på vägen mot en avgiftsfri kollektivtrafik i Skåne.

Se vår kampanjfilm på Youtube.

/SUF Lund