Minnesmonument utanför polisstationen

Lördagen den 20:e december hade rådet på det ockuperade Athens Polytechnic University i Grekland utlyst en internationell aktionsdag för att hedra alla de som fallit offer för statlig repression och polisens våld. Bakgrunden är att 15-årige Alexandros Grigoropoulus sköts ihjäl vid en konfrontation med polis i Greklands huvudstad Aten. En enorm social revolt har spridit sig över landet och lever fortfarande med full kraft. Vi följer med stort intresse utvecklingen i Grekland såväl som de protester vräkningen av ockupanterna i Rosengård har lett till. För att visa vårat stöd valde vi att upprätta ett minnesmonument och tända ljus strax utanför polishuset i Uppsala.

I solidaritet, SUF Uppsala

Till minne av de som faller offer för polisens våld. Vi glömmer aldrig, vi förlåter aldrig…