Sko- och bokattack mot israelisk ambassadör

I dag den 4:e februari kastades skor och böcker på Israels ambassadör Benny Dagan.
Stockholms universitet hade idag bjudit in en av de officiella talesmännen för den israeliska ockupationsmakten att prata om det kommande israeliska valet. Genom att göra så legitimeras Israels folkrättsvidriga ockupation – inhängnandet av Gaza, de fortsatt expanderande bosättningarna på Västbanken och i östra Jerusalem och Israels massmord på palestinier.

SUF Stockholm är en svuren fiende till den rasistiska staten Israel och var givetivs på plats på Universitetet. När Israels ambassadör, vars lösning på konflikten är “om man lyssnar på oss blir det fred”, visar sitt fula tryne i offentligheten borde ingen tigande se på. Några kamrater i publiken fick till slut nog av ambassadörens skitsnack och kastade skor och annat på honom.

Vi vill uttala vårt fulla stöd till alla de kamrater som idag visade sitt stöd till det ockuperade Palestina.

Den här gången kanske ingen sprängdes i bitar, men en ockupant fick i alla fall sin heder kränkt. Låt skorna hagla! För en global intifada!