Stoppa utvisningarna! – torgmöte mot statlig rasism i Östergötland

Lördagen den 28/3 genomfördes en manifestation mot utvisningar i Norrköping, vilken SUF Linköping var med och arrangerade tillsammans med initiativtagande nyhetsportalen Arbetarklass.se och Asylgruppen i Norrköping. Ett trettiotal aktivister från Linköping och Norrköping samlades för att protestera mot migrationsverkets och den svenska statens människofientliga politik. Flygblad delades och emottogs mestadels med positiv respons av Norrköpings lördagsflanörer.

Migrationsverket väljer ofta att belysa det ekonomiska ”problemet” med invandring, men vi vet att det inte är bristen på resurser som är problemet och har inget som helst intresse av att se nationsgränserna som något annat än en politisk konstruktion. Genom att erkänna nationsgränser, accepterar man att någon som är född på ett ställe har större rätt till den än någon annan. Vi vill se en värld där människors rörelser inte begränsas!

I tider som dessa, då politiken vrids alltmer åt höger och jakten på arbetarklassen tilltar, är det viktigt att det finns individer och grupper som vågar stå upp och säga ifrån. Det spelar ingen roll om arbetare är iranier, svenskar eller amerikaner. Vi kämpar alla samma kamp. Vi måste inse att den borgerliga statens påtvingade nationsgränser splittrar oss mer än de förenar oss.