Träffa SUF Malmö på Vår Makt!

SUF Malmö kommer vara på Vår Makt för att sälja Direkt Aktion #58 som handlar om osäkerhetens återkomst. Tidningens innehåll har till stor del producerats av Direkt Aktions sydredaktion. Det innehåller bland annat artiklar om hur man överlever sin arbetslöshet, revolten i Rosengård, ett modereportage och en kartläggning av Sveriges värsta kapitalister.

På Vår Makt kommer också Inga jävla restauranger och antologin Tillsammans av gruppen Kämpa Tillsammans! finnas till försäljning.
Två av föredragen kommer att hållas av medlemmar i SUF Malmö:

Lördag 31 oktober

12:00–13:00 Osäker arbetsmarknad – osäker inkomst
Vi bor osäkert i hyreslägenheter, har osäkra arbeten, är arbetslösa eller studerar för att slippa arbetsförmedlingen. Medan vi bor på soffan i Rosengård tar Malmö Kommunala Bostadsbolag vinsterna från våra hyrespengar och bygger Turning Torso med politikernas goda minne. Det handlar inte bara om jobb eller bostad eller att priserna höjs i kollektivtrafiken. Allting hänger ihop.

13:30–14:30 Arbetsfornedringen.se: Att överleva arbetslöshet
Arbetslösheten i Sverige är skyhög, framförallt bland ungdomar. Arbetslösheten används för att dumpa lönerna. Funktionen med AMS är inte att förmedla jobb, utan att få dig att hata arbetslösheten så mycket så du tar vilket skitjobb som helst. Vi tvingas till vuxendagis där man får fila på sin CV eller lära sig Word. Hur ska man överleva sin arbetslöshet? Varför finns det arbetslöshet? Arbetsfornedringen.se kommer och berättar.

Vår Makt är en klasskampskonferens som anordnas av motarbetaren och hålls 31 oktober och 1 november på Panora, S:t Gertrudsgatan 4 i Malmö (Se karta!). Resten av programmet kan du hitta här.

Vi ses!