Protester vid Jimmy Åkessons besök

Onsdagen den 17 februari besökte Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson Linköpings universitet för att tala om sin utrikespolitik.

I själva verket var detta ytterligare ett försök av SD att sprida sin högerpopulistiska politik och plocka nya missnöjesröster. De erbjuder inte heller några långsiktiga lösningar, det handlar enbart om en konservativ borgerlig politik som slår hårt mot arbetarklassens intressen.

Därför anordnade SUF Linköping – i samarbete med SUF Norrköping, arbetarklass.se och Östergötland mot rasism – en protest för att visa SD att de inte är välkomna i Östergötland. Aktionen samlade ett 50-tal personer, och under ett stort polispådrag spred vi flygblad som belyste Sverigedemokraternas rasism och arbetarfientlighet.

Bild: Arbetarklass.se

Man kunde bland annat läsa följande:

“Det är vi, vanligt folk, som är skyldiga att sätta ner foten och visa att vi inte tolererar rasistiska yttringar var de än visar sig. När högerextremister skyller samhällets problem på invandringen måste vi svara med att påvisa de riktiga orsakerna till problemen. Det är de borgerliga politikerna som skall skyllas för nedskärningar på skolor, arbetsrätt och sjukvård. Därför är det av yttersta vikt att vi bekämpar både främlingsfientligheten och attackerna på de rättigheter som arbetarrörelsen har gett oss genom många års hårt arbete.”

Det är viktigt att Sverigedemokraterna aldrig får stå oemotsagda. Vi ska även i fortsättningen påvisa deras arbetarfientliga politik varje gång de visar sig i Östergötland.