Lyckad antifascistisk blockad

Lördagen den 4:e september begav sig medlemmar från SUF Malmö och SUF Lund, tillsammans med ett trettiotal andra antifascister över sundet för att delta i en blockad av Hundinge tågstation. Blockaden hölls med anledning av att den danska naziorganisationen DNSB hade utannonserat att de skulle hålla en konsert i sin lokal i Hundinge, med syfte att locka till sig flera medlemmar.

Blockaden, som var organiserad av Antifascistisk Aktion Köpenhamn, gick lugnt och stilsamt till. Inga nazister visade sig kring stationen, och polisen höll sig på avstånd. Ett femtiotal lokalbor blev vid ett tillfälle omhändertagna när de försökte ta sig bort mot nazisternas lokal.

När konsertens starttid var inne gjordes ett par gemensama försök att nå fram till lokalen, men hindrades av polisen som använde tårgas. Effekten av detta blev dock att flera bilar med nazister som var på väg till konserten blev stoppade av polisen, som inte kunde garantera deras säkerhet. Efter ett par timmar drog sig demonstrationen tillbaka, och firade en lyckad dag med en kall öl.

Stort tack till danska kamrater för en väl genomförd blockad. Vi riktar även en stor eloge till alla de ortsbor som visade civilkurage och deltog i blockaden, eller på annat sätt visade sitt stöd. Hundingeborna är uppenbarligen trötta på att ha en nazistisk samlingslokal i sitt närområde.

Internationell solidaritet,

SUF Malmö och SUF Lund