Demonstration mot AfS i Kungsan sjunde september

När nazismen blottar sitt tryne i Stockholm så är det en självklarhet att SUF är på plats och visar AfS vad Stockholm tycker om dem.
AfS hade förlorat sitt tillstånd till Kungsträdgårdens scen men självfallet så behöll de sitt demonstrationstillstånd från Stockholms polis. Talare från fascistiska AfD och Lega Nord var på plats och förlusten av deras scentillstånd kanske bara ökade deras närvaro och ambition. Detta skulle vara AfS klimax efter en uppmärksammad och påkostad kampanj och något att imponera med.
Efter lite snack i Berzelii Park med andra grupper och individuella aktivister så rörde vi oss mot Kungsträdgården. Vi blev snabbt blockerade av polisen och hade hamnat på den norra sidan medans AfS var på den södra sidan.
Redan från början hade vi en rustad polisstyrka med stor översikt och trots en bra rörlighet längs den södra kanten så var det till slut inte något som kunde göras för att komma närmare AfS.

Polisen drog iväg två av oss från täten för att försöka hålla oss i skinnet men vår energi hölls uppe trots närvaron av fler och fler poliser. Vår motdemonstration, i all ärlighet, levde inte upp till vad det kunde vart. Ett stort antal anmälde sig som närvarande på eventet men inte ens hälften var på plats. En motdemonstration hölls ett säkert avstånd bort på Mynttorget och Liberalerna var ”på plats” men ville endast dela ut material inför valet. Men, det viktigaste är att vi var närvarande och höll ut tills AfS slutade. I hotet mot fascism, nazism och rasism måste vi vara där och visa att vi kommer inte ge upp på medmänsklighet och solidaritet.
Reaktionära rörelser kommer i vågor och är då bland det främsta hotet mot kärlek och frihet, men vi kommer alltid finnas här. Det kommer alltid finnas ett uppror mot förtryck och orättvisor, det är därför man aldrig riktigt har misslyckats med en motdemonstration oavsett det praktiska resultatet.
För att aldrig ska en rörelse byggd på hat och lögner få ta en sådan plats utan att det på något håll, ryts ifrån.

 

Tack till alla er som dök upp i fredags och kraftiga lyckönskningar till de kamrater som står inför åtal på grund av deras uppror!