Vad bör göras för miljön i helgen?

Den kommande helgen kan tyckas verka som en vanlig helg. För alla av oss gnager den kommande miljökrisen sönder våra bakhuvuden och gör oss mer och mer mörkrädda inför den skymtande klimatkatastrofen. Men den kommande helgen ger oss faktiskt chansen att slå tillbaks. Nämligen så kommer det att äga rum flera tillställningar där vi tillsammans kan enas och kämpa för en framtid utan en undergång för vår jord. Därför vill vi i SUF Stockholm tipsa om dessa evenemang, och vi hoppas att vi ses där i helgen.

Folk mot Fossilgas

Folk mot fossilgas är en massaktion av civil olydnad som kommer att ske någonstans i Göteborg den 6-8 september. Bakgrunden är att det planeras att öppna flera terminaler i Göteborgs hamn där fartyg kan lasta på naturgas för att kunna driva sina skepp. Tanken är att naturgas släpper ut mindre mängder av vissa farliga ämnen, men det förändrar inte faktumet att naturgas är minst lika skadligt som olja och kol sett till hela livcykeln och att problemet faktiskt är att vi släpper ut mer än vad jorden tål. Att byta bränsle kommer inte enbart förändra de växande utsläppen, det måste krävas mer. Därför samlas vi bakom folk mot fossilgas, för att visa att vi kräver faktiska handlingar som ger faktiska resultat för vård blödande klimat.

Mer information om Folk mot Fossilgas går att hitta på deras hemsida.

Demonstration för Amazonas

Det går naturligtvis inte att förvänta sig att alla ska kunna resa till Göteborg för en demonstration. Även om det skulle vara otroligt vackert om vi alla kunde ta oss dit så finns det även något att göra för oss som håller oss på hemmaplan. Den 7e september kl 12:00 så kommer flera att samlas vid Odenplan för att manifestera för Amazonasskogens välmående. Bakgrunden är de förfärliga anlagda bränderna som har härjat genom Amazonas den senaste månaden och att Brasiliens fascistiska president Jair Bolsonaro låter det brinna. Även om vi skiljs åt av ett enormt hav så sluter vi upp på just Brasiliens nationaldag för att kräva rättvisa. Efter samlingen vid Odenplan så kommer vi att gemensamt gå mot Brasiliens ambassad och fortsätta manifestationen där.

Mer information går att hitta på facebookeventet.