Solidaritetsnätverket och dina rättigheter under krisen

Förra veckan var SUF Göteborg i Biskopsgården för att informera om Solidaritetsnätverket. Solidaritetsnätverket är ett lokalt initiativ för att hjälpa människor som påverkas av coronakrisen. Just nu hjälper de främst personer i riskgrupp att handla, men planen är att även mobilisera mot vräkningar och andra ekonomiska konsekvenser av krisen.

”œVi gör detta för att vi vill skapa en stad och en värld som kännetecknas av jämlikhet och solidaritet. Vi är motståndare till vräkningar, förlorade inkomster, saknad försörjning eller andra ekonomiska konsekvenser som krisen leder till.” – Solidaritetsnätverkets plattform

Vi satte även upp flygblad från SAC som informerar om våra rättigheter kring sjuklön osv. under krisen. Mer information finns på SACs hemsida här.

Följ Solidaritetsnätverket på Facebook och gå med i volontärsgruppen!